Gro's tykklefser

Her har dere en oppskrift dere ikke trenger å lage dagen før dere steker lefsene.





2 kopper kulturmelk
1 kopp sukker
1 kopp sirup
1 kopp meierismør
2 ts hornsalt
Mel til passe deig.

Deigen skal være noe løs. Man bruker mye mel til utskjevlingen..

Jeg har ei lita takke som jeg legger rett på stekeplata. Den fikk man kjøpt på Jernia for noen år siden.
Vet ikke om dem har de ennå.. Men vanlig takke funker også bra.
Ja, man kan også bruke vanlig stekepanne, men da blir lefsene litt små. :)

Skjevle ut til ca 1/2 cm tykke sirkler. Å legg dem rett på takka..
Bruk gjerne et stort lokk for å få like store sirkler på deigen, før dere legger den på takka..
Bruk nest høyest varme på plata.
Når det begynner å bobler på oversiden, så er de klare til å snues..





Smør på smør, kanel og sukker.. Nam nam..

Disse kan fint fryses..

Gro Kristin <3

Én kommentar

Miss Celina

02.01.2016 kl.08:26

Dette ser veldig godt ut. Jeg skal prøve i dag. Jeg elsker å bake og pappa er fra Bergen. Han elsker lefser :)

Takk for tipset. Hvis det blir bra skal jeg skrive om dem i min blogg :) Godt nytt år.

Skriv en ny kommentar

Gro Kristin Solum

Gro Kristin Solum

40, Fredrikstad

Instagram Matprat myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits